Alternatif Giyim ve Alt Kültür


"Alternatif Giyim" tanımını anlayabilmek için öncelikle Alt Kültür kavramının ne olduğunu anlamak gerekir. Çünkü Alternatif Giyim, Alt Kültür Yaşam Tarzının göstergesi ve hatta imzasıdır.

Alt Kültür; Sosyolojik, Antropolojik ve Kültürel Anlamda, popüler yaşam tarzının ve kültürünün tamamen dışında, kendine özgü bir felsefe ve yaşam tarzına sahip, bulunğu toplumdan kendini ayrıştıran, azınlık kültürleridir. Alt Kültür Toplulukları, popüler kültür ve sistemle ilişkilerini kopararak, yabancılaşmayı, farklılaşmayı ve dışlanarak genel topluluktan ayrışmayı baştan kabul etmekte, bir anlamda da bu dışlanmışlıkla topluluk içinde tanınmayı başarmaktadır.

Alternatif Giyim Tarzı, çoğu Alt Kültürün önemli bir uzantısı, hatta görsel imzasıdır. Belirgin öğelere ve kalıplara sahip olan alternatif giyim tarzları, kesimlerinden renklerine, aksesuarlarından dikişlerine kadar göstergesi oldukları alt kültürün yaşam tarzını yansıtmaktadır. Bana göre, alternatif giyim tarzını benimseyenler, çoğu zaman toplum dışı olarak nitelendirilse de, kendine özgü farklı tarzların büyüsünü ve güzelliğini gören gözler için, cesur, özgür ve eşsizdirler.



1 Temmuz 2013 Pazartesi

Ange Ushiromiya Cosplay - Umineko no Naku Koro ni - Completed


Ange Ushiromiya Cosplay

This is the forth cosplay project I have completed for a very lovely lady. 
I really enjoyed while working on it. Since I started work on alternatif fashion designing, I think this was one of the natural turn. Still have few more projects. Excited to start workin on them while working on upcoming skirt collection.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder